inkleurtekening

Over het Mortsels Jeugdtoneel

WAT IS HET MJT?

Het MJT is een theatergroep uit Mortsel die met (jong-)volwassenen voorstellingen maakt voor kinderen en hun families. We maken twee keer per jaar een voorstelling, die we telkens vijf keer opvoeren in de Mark Liebrechtschouwburg. In 2026-2027 viert het MJT zijn veertigste speelseizoen!

WIE ZIT ER IN HET MJT?

Het MJT is een vzw. Op dit moment bestaat het bestuur uit Bart Berghmans, Petra Dias, Matthias Berghmans, Björn Pribil, Eric Van Hal en Tim Berghmans. Voor de Algemene Vergadering worden zij bijgestaan door Linda Diels, Sarah Van den Bergh, Koen Branders, Freija Van Dyck & Bjorn Anthierens. Daarnaast bestaat het MJT uit heel wat enthousiaste spelers, decorbouwers, kostuumontwerpsters, grimeurs en heel wat helpende handen. Het is met al deze mensen samen dat het MJT zijn voorstellingen op de scène kan zetten!

WAT DOET HET MJT?

Het MJT speelt twee theaterproducties per seizoen: eentje in oktober en eentje in maart. Vanaf het begin in 1987 speelde het MJT klassieke sprookjes met volwassenen voor kinderen. Als je in het archief naar de titels van de eerste jaren kijkt, begrijp je wat we bedoelen. Wat later speelden we ook al eens een meer uitdagend stuk voor oudere kinderen, maar de laatste jaren spelen we toch vooral gekende verhalen, sprookjes en klassiekers voor jonge kinderen en minder jonge kinderen.

WAAR WIL HET MJT HEEN?

Wij spelen vooral hedendaagse grotezaalproducties voor kinderen en hun families, gebaseerd op gekende sprookjes en verhalen. Die zijn immers na al die jaren nog steeds geliefd, en soms zelfs onbekend! Het MJT is één van de weinige theaterverenigingen die deze sprookjes en verhalen nog op de scène brengt. En daar zijn we trots op!

KAN JE MEESPELEN BIJ HET MJT?

Het MJT is geen toneelschool. We geven geen opleidingen en hebben geen jeugdafdeling. Ben je op zoek naar academies of theatergroepen in de buurt die opleidingen geven? Kijk eens bij 'leuke links'! Wil je graag meer weten over 'meespelen bij het MJT'? Kom eens kennismaken na een van de volgende voorstellingen.
Onze eigen productie.