inkleurtekening

Over het Mortsels Jeugdtoneel

WIE WE ZIJN

Het MJT is een theatergroep uit Mortsel die met (jong-)volwassenen theater voor kinderen maakt, uit liefde voor het genre, plezier voor het acteren en enthousiasme van het publiek. We maken twee keer per jaar een voorstelling, die we telkens vijf keer opvoeren in de Mark Liebrechtschouwburg. In 2017 vierde het MJT zijn dertigste verjaardag!

HET BESTUUR

Het MJT is een vzw. Op dit moment bestaat het bestuur uit Bart Berghmans, Petra Dias, Matthias Berghmans, Björn Pribil, Eric Van Hal en Tim Berghmans. Voor de Algemene Vergadering worden zij bijgestaan door Linda Diels, Wouter Melens, Sarah Van den Bergh, Freija Van Dyck & Bjorn Anthierens.

WAT HEBBEN WE VOOR OGEN?

Het MJT speelt twee theaterproducties per seizoen: eentje in oktober en eentje in maart.
Vanaf het begin speelde het MJT klassieke sprookjes met volwassenen voor kinderen. Als je in het archief naar de titels van de eerste jaren kijkt begrijp je wat we bedoelen. Een paar jaar geleden speelden we al eens een minder gemakkelijk stuk voor oudere kinderen (Momo en de tijdspaarders, Lang leve de koningin, Eurydike, het Jachthuis,...) maar de laatste tijd richten we ons weer op de sprookjes en de gekende verhalen. De Nieuwe Kleren van de Keizer, Peter Pan en Belle en het Beest zijn daar goede voorbeelden van.

WAAR WILLEN WE NAARTOE?

Vandaag wil het MJT vooral hedendaagse grote-zaalproducties brengen voor kinderen, gebaseerd op gekende sprookjes en verhalen. Die zijn immers na al die jaren nog steeds populair en soms zelfs onbekend. Het MJT is één van de weinige groepen die deze sprookjes en verhalen nog op de scène brengt. En daar zijn we trots op!

MEESPELEN?

Het MJT is geen toneelschool. We geven geen opleidingen en hebben geen jeugdafdeling. Soms doen er inderdaad jongeren en kinderen mee. Helaas kunnen ze maar af en toe meedoen, we maken nu eenmaal maar twee stukken per seizoen!
Ben je op zoek naar academies of theatergroepen in de buurt die opleidingen geven? Kijk eens bij "leuke links"!
Wil je graag meer weten over "meespelen bij het MJT"? Kom eens langs de balie tijdens een van de volgende voorstellingen!
Onze eigen productie.